Adomány – Ötszázezer forintot ajánlottak fel Nyíregyháza vállalkozói

2023. 02. 10.

Ötszázezer forintnyi adományt gyűjtött össze a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház számára. A vállalkozók felajánlásaiból a pulmonológiai osztály eszközbeszerzéseit támogatják majd az egyesület tagjai.

A pulmonológiai osztályon a napi használatban elkopó eszközök egy részét fogják pótolni abból az összegből, amelyet a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjai gyűjtöttek össze, azért, hogy karácsonykor támogassák vele az egészségügyben dolgozók munkáját.

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület keresett meg minket, a pulmonológiai osztály számára gyűjtöttek 500 ezer forintot, amelyet az osztály eszközfejlesztésére fogunk használni. Ez az adomány nem az első, ami az egyesülettől érkezik, évről évre megkeresnek bennünket, és támogatják a betegellátást, amelyet ezúton is köszönünk.”

Dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója hozzátette, az osztályokon számos olyan eszközt használnak, amelyek időről időre megújítást igényelnek. Ebből az összegből vérnyomásmérőket és pulzoximétereket vásárol majd a kórház. Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke elmondta, nemcsak a kórházi körülményeket, hanem a dolgozók kedvét is jobbá szeretnék tenni az adományukkal.

A mostani adományunk két részből tevődik össze, az egyik, amit most írtunk alá, a pulmonológiai osztály műszerellátottságát, körülményeit szolgálja, tudjuk, hogy itt nagyon sok Covid-beteg van, évente 1400–1500 beteget gyógyítanak meg, 70 betegágyon, ezt szerettük volna megsegíteni, a dolgozói körülményeket és hogy a betegek ellátását jobb körülmények között tudják megvalósítani.”

Lakatos Tibor elnök hozzátette, a másik része az adománynak a már évek óta hagyományosnak mondható karácsonyi ajándék, amely keretében 500 csomagot adnak át jövő hét kedden a kórház dolgozóinak. Ezekben lesz bejgli, narancs, szaloncukor és mézeskalács, a csomagokat pedig közösen készítik majd el a vállalkozók.

Korábbi hírek
Vállalkozói fórum - A fenntarthatóság és az energetikai fejlesztések fontossága a középpontban

Vállalkozói fórum - A fenntarthatóság és az energetikai fejlesztések fontossága a középpontban

Környezetvédelmi és gazdasági szempontokból is fontos a fenntarthatóságra törekedni. Ez volt az egyik üzenete a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület által szervezett szakmai közösségfejlesztésnek, melyet szerdán tartottak a Váci Mihály Kulturális Központban. Nem csak a vállalkozások számára kiemelt feladat az energiahatékonyság, hanem az önkormányzat is ezt az elvet követve korszerűsíti folyamatos...

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók életében

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók életében

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület 3db gazdasági workshop-ot kíván megszervezni, melyek hozzájárulnak a helyi közösségünk megerősítéséhez, a helyi civil szektor aktivitásának növeléséhez. Neves előadók részvételével vállalkozások mindennapjait érintő témában kívánunk rendezvényt tartani, illetve egy mintaüzemet látogatunk meg. Célcsoport a tagjaink ( 50fő) és a város civil szervezeteinek ve...

Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói

Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói

Karácsonyi ajándékkal lepte meg a Szivárvány Idősek Otthona lakóit a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csütörtökön. Az intézmény vezetősége arra kérte az egyesületet, hogy hangszóróval támogassa az otthon rendezvényein a hangosítást.

13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét

13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét

Újabb facsemetékkel gazdagodott Nyíregyháza. Ezúttal a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csatlakozott a polgármesteri fásítási programhoz, mely évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy városunk szebb, tisztább és élhetőbb legyen. A csütörtöki ültetést követően 13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét.

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, most!

Pályázatok