Díjjal illették a vállalkozók bőkezűségét

2023. 03. 01.

– Tudomásom szerint egyesület még nem kapott ilyen elismerést a közgyűléstől – állította Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke, aki dr. Kovács Ferenc polgármestertől vehette át a város nívódíját. Az indoklás szerint „példaértékű tevékenységük és hozzáállásuk mintaként szolgálhat a város lakói és mások számára egyaránt”.

– Hat éve alakultunk meg tíz fővel. Amikor felvetődött az egyesület megalapításának a gondolata, a polgármester támogatta az ötletet, és olyannyira a kezdeményezés mellé állt, hogy gyakori vendég az üléseinken és a rendezvényeinken azóta is. Mára több mint ötven főre duzzadt a létszámunk, és ez nem pusztán azt jelenti, hogy gyarapodik a tagságunk, hanem alkotó munkával is párosul. Két tagnak kell javasolnia a leendő új tag felvételét. A pozitív döntés nem egyenlő az automatikus belépéssel, egy évig megfigyelői státuszban vehet részt az összejöveteleinken. Ha mindegyik jelen van, és megfelel az összes kritériumnak, akkor teljes jogú tagjává válik az egyesületnek. Egyébként olyan vállalkozók tartoznak hozzánk, akik kivétel nélkül érdekeltek a helyi beruházásokban. Az építőipartól a számítástechnikán át a papírírószer-forgalmazóig szerteágazó tevékenységet folytatnak. Amikor ülést tartunk, az ország különböző részéről olyan ismert személyiséget is meghívunk, aki példaként szolgálhat.

 

Karitatív tevékenység

 

A különböző területen, de ugyanazon a piacon dolgozó lokálpatrióta üzletemberek jobban megismerik egymást és a szolgáltatásaikat. Együtt tesznek Nyíregyháza fejlődéséért, és lehetőségeikhez mérten szponzorálják a tehetségeket, adományt gyűjtenek, karitatív szolgálatot teljesítenek.

 
 

– Az elmúlt években hozzájárultunk a városbál jótékony céljaihoz, alapítványi, óvodai és kórházi támogatásokhoz, adventi ételosztáshoz, facsemete-ültetéshez. Az aktivitást illetően árulkodó adat, hogy több mint nyolcvan százalékos a tagság részvételi aránya a rendezvényeinken, pedig igen elfoglalt üzletemberekről van szó. A nívódíj visszaigazolja, hogy érdemes volt hat esztendeje életre kelteni az egyesületet.

Forrás: szon.hu

Készült: 2019.01.16.

Korábbi hírek
Vállalkozói fórum - A fenntarthatóság és az energetikai fejlesztések fontossága a középpontban

Vállalkozói fórum - A fenntarthatóság és az energetikai fejlesztések fontossága a középpontban

Környezetvédelmi és gazdasági szempontokból is fontos a fenntarthatóságra törekedni. Ez volt az egyik üzenete a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület által szervezett szakmai közösségfejlesztésnek, melyet szerdán tartottak a Váci Mihály Kulturális Központban. Nem csak a vállalkozások számára kiemelt feladat az energiahatékonyság, hanem az önkormányzat is ezt az elvet követve korszerűsíti folyamatos...

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók életében

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók életében

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület 3db gazdasági workshop-ot kíván megszervezni, melyek hozzájárulnak a helyi közösségünk megerősítéséhez, a helyi civil szektor aktivitásának növeléséhez. Neves előadók részvételével vállalkozások mindennapjait érintő témában kívánunk rendezvényt tartani, illetve egy mintaüzemet látogatunk meg. Célcsoport a tagjaink ( 50fő) és a város civil szervezeteinek ve...

Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói

Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói

Karácsonyi ajándékkal lepte meg a Szivárvány Idősek Otthona lakóit a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csütörtökön. Az intézmény vezetősége arra kérte az egyesületet, hogy hangszóróval támogassa az otthon rendezvényein a hangosítást.

13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét

13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét

Újabb facsemetékkel gazdagodott Nyíregyháza. Ezúttal a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csatlakozott a polgármesteri fásítási programhoz, mely évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy városunk szebb, tisztább és élhetőbb legyen. A csütörtöki ültetést követően 13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét.

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, most!

Pályázatok