Wáberer György volt a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület rendezvényének vendége

2023. 02. 10.

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók körében – ezt a nevet kapta az a programsorozat, melyben a gazdasági élet meghatározó szereplői vendégeskednek pódiumbeszélgetések keretében a Korona Hotelben. A szervező Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület ezúttal a közismert és sikeres vállalkozót, Wáberer Györgyöt, a Tokaj-Zemplén Térség fejlesztéséért felelős kormánybiztost hívták előadónak, aki az üzleti szférában szerzett tapasztalatai mellett a szomszédos térség beruházási terveiről is

Arany Érdemkereszt az elnökségi tagnak

Felemelő pillanatokkal indult a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület szerda délutáni workshopja. Az egyik alapító, elnökségi tag Balogh Zoltán a napokban vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, melyhez Lakatos Tibor elnök gratulált a tagság nevében. A Start Kft. vezérigazgatója a városi Nívó díjjal is kitüntetett, idén tíz esztendős egyesületet méltatta rögtönzött köszönőbeszédében. – Elég sokan megmaradtunk az alakulók közül. Tíz év elteltével azt kell mondanom, hogy egy jó közösség vagyunk, jónéhányan minden rendezvényen itt vagyunk.

„Kezd a helyére kerülni Nyíregyháza”

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület jelentős társadalmi felelősségvállalása mellett – legutóbb a kórháznak, majd az ukrajnai menekülteknek, valamint a nyíregyházi szépkorúaknak segítettek – gyakran szervez szakmai rendezvényeket is. A „Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók körében” című projekt keretében tartott rendezvényen meghívottként dr. Kovács Ferenc polgármester adott tájékoztatást az aktuális beruházásokról, kiemelve, hogy rengeteg fejlesztési program fut, s akár a hazai, akár az EU-s forrásokat és azok felhasználását nézzük, Nyíregyháza egyaránt dobogós helyen szerepel a megyei jogú városok között. Csak az elmúlt augusztus óta több, mint 20 milliárd forint érkezett a kormánytól költségvetési forrásból. – Ez jelenti egyrészt azt, hogy felértékelődött Nyíregyháza, úgy szoktam mondani: kezd a helyére kerülni. Másrészt a piaci területről, az üzleti, színvonalas befektetők köréből is ilyen visszajelzéseket kapunk – nemcsak mi, hanem a kormány is.

„Addig csináld, amíg a legjobb leszel”

A workshop díszvendége Wáberer György volt. Az közismert és sikeres vállalkozó egy talkshow keretében üzleti pályafutása fontos pillanatairól, az eredményei hátteréről, és az abban szerepet játszó gondolkodásmódról szólt, amiről a Nyíregyházi Televíziónak is nyilatkozott. – Talán a legelső, hogy mindig kell valami célt kitűzni az embernek, egy víziónak kell lenni. Gyerekkorom óta tudom, hogy mit akarok, és nagyon nagy kitartás, sok munka kell hozzá. Van egy barátom, aki azt szokta mondani, hogy valami, amiben jó akarsz lenni, abba tízezer órát kell beletenni, akkor megismered azt a területet, és addig csináld, amíg a legjobb nem leszel, ennyi a trükkje – mondta.

150 milliárdos fejlesztési csomag

A sátoraljaújhelyi születésű Wáberer György jelenleg a Tokaj-Zemplén Térség fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, egyben a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke. Mint mondta, ez a kulturális, természeti szépségekkel rendelkező tájegység sokkal többet érdemel, ezért vállalta a feladatot. A rendezvényen részletezte, hogy egy 150 milliárdos fejlesztési csomag indul a szomszédos régióban, 92 projekt mentén, melynek egyaránt része 290 kilométernyi út felújítása, de számos turisztikai, gasztronómiai, szálláshelyeket érintő eleme van.

Kerékpárral Kassáig?

Sőt, akár Kassa is elérhető lesz a jövőben kerékpárral Nyíregyházáról, de erről már a programon szintén szót kapó Dévald István, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft.  ügyvezető igazgatója nyilatkozott. – Mi azt szeretnénk, hogy a Tokaj-Zemplén térség egy aldesztinációja lenne a Nyíregyháza-Tokaj turisztikai térségnek. Éppen ezért mi nemcsak Hegyalját, hanem a Zemplén északkeleti részét szeretnénk fejleszteni, hiszen ott olyan turisztikai attrakciók vannak, mint a füzéri vár, Füzérradvány, a regéci vár, vagy Boldogkőváralja, melyek szerintünk jól kiegészítik a Tokaji Borvidék egyéb attrakcióit. Ezeket szeretnénk egy kerékpárúttal összekötni, és ha ez létrejön az északi, zempléni térség, Tokaj között, az azt jelenti, hogy Nyíregyháza és Észak-kelet Magyarország között összejön egy fantasztikus kerékpártúra-útvonal – mondta Dévald István. Hozzátette, ha mindez megvalósul, óriási lökést ad a teljes térségnek, mely a nyíregyháziak számára mindig is az egyik legkedveltebb kikapcsolódási helyszín volt.

Korábbi hírek
Vállalkozói fórum - A fenntarthatóság és az energetikai fejlesztések fontossága a középpontban

Vállalkozói fórum - A fenntarthatóság és az energetikai fejlesztések fontossága a középpontban

Környezetvédelmi és gazdasági szempontokból is fontos a fenntarthatóságra törekedni. Ez volt az egyik üzenete a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület által szervezett szakmai közösségfejlesztésnek, melyet szerdán tartottak a Váci Mihály Kulturális Központban. Nem csak a vállalkozások számára kiemelt feladat az energiahatékonyság, hanem az önkormányzat is ezt az elvet követve korszerűsíti folyamatos...

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók életében

Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók életében

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület 3db gazdasági workshop-ot kíván megszervezni, melyek hozzájárulnak a helyi közösségünk megerősítéséhez, a helyi civil szektor aktivitásának növeléséhez. Neves előadók részvételével vállalkozások mindennapjait érintő témában kívánunk rendezvényt tartani, illetve egy mintaüzemet látogatunk meg. Célcsoport a tagjaink ( 50fő) és a város civil szervezeteinek ve...

Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói

Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói

Karácsonyi ajándékkal lepte meg a Szivárvány Idősek Otthona lakóit a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csütörtökön. Az intézmény vezetősége arra kérte az egyesületet, hogy hangszóróval támogassa az otthon rendezvényein a hangosítást.

13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét

13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét

Újabb facsemetékkel gazdagodott Nyíregyháza. Ezúttal a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csatlakozott a polgármesteri fásítási programhoz, mely évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy városunk szebb, tisztább és élhetőbb legyen. A csütörtöki ültetést követően 13 facsemete zöldíti tovább 6 óvoda területét.

Vegye fel velünk a kapcsolatot online, most!

Pályázatok